Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului este de sprijinire a activitatilor privind masurile active de ocupare pentru cresterea sanselor de ocupare in randul somerilor si somerilor de lunga durata din cele doua regiuni (Sud-Vest Oltenia si Vest).

In cadrul proiectului, sunt sprijinite si intesificate masurile active de ocupare cum ar fi: informare si consiliere profesionala, medierea muncii pe piata interna si plasare la locul de munca, formare profesionala, consultanta si asistenta, pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri.

Persoanele din grupul tinta sunt cuprinse in functie de necesitatile fiecareia, la una sau mai multe din masurile active mentionate, in vederea cresterii sanselor de ocupare.

Efectele pozitive pe termen lung derivate din implementarea proiectului constau in: contributie la scaderea ratei somajului datorata asistentei sporite acordata persoanelor din grupul tinta in vederea ocuparii si mentinerii locului de munca dobandit (participare la servicii integrate, mai mult de o masura activa pentru fiecare din persoanele din grupul tinta); cresterea calitatii serviciilor oferite de solicitant, datorata individualizarii asistentei oferite persoanelor din grupul tinta.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României