Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Intensificarea serviciilor de informare si consiliere profesionala pentru 558 de someri si someri de lunga durata din cele doua regiuni (Sud-Vest Oltenia si Vest) in vederea cresterii sanselor de ocupare.Intensificarea serviciilor de formare profesionala, in vederea adaptarii calificarilor la nevoile pietei muncii,prin dobandirea, actualizarea sau schimbarea calificarilor, respectiv initiere, calificare, recalificare, perfectionare si specializare, pentru 510 someri si someri de lunga durata din cele doua regiuni. Intensificarea serviciilor de medierea muncii, in vederea ocuparii imediate pentru 400 de someri si someri de lunga durata din cele doua regiuni.Intensificarea serviciilor de consultanta si asistenta, pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri, pentru 100 de someri si someri de lunga durata din cele doua regiuni.

Sprijin pentru constituirea de retele parteneriale, transfer de bune practici si alinierea procedurilor de lucru destinate ocuparii durabile a somerilor si somerilor de lunga durata din cele doua regiuni.

Beneficiile pentru persoanele din grupul tinta constau in dobandirea si mentinerea unui loc munca ca urmare a: -sanselor de ocupare sporite oferite prin cuprinderea la una sau mai multe masuri active “actiuni multiple, sanse sporite de angajare” -asistentei postangajare in vederea mentinerii locului de munca dobandit.

Contributia la atingerea obiectivelor operationale ale DMI 5.1. consta in „Imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor” prin cuprinderea acestora la mai multe masuri active. In ceea ce priveste contributia la atingerea obiectivelor specifice Axei 5, aceasta consta in „Cresterea participarii persoanelor din grupul tinta la programe integrate de masuri active de ocupare” prin atragerea unui numar mai mare de participanti la aceste programe dat fiind resursele suplimentare atrase prin accesarea de fonduri nerambursabile.

Contributia la obiectivul general al Axei 5 consta in „Facilitarea integrarii pe piata muncii , atragerea si mentinerea unui numar mai mare de persoane pe piata muncii” prin facilitarea accesului nediscrimnatoriu la mai mult de o masura activa si asistenta postangajare in vederea mentinerii locului de munca dobandit, pentru persoanele angajate prin proiect.

Prin activitatile sale, proiectul asigura „oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna”, dat fiind competentele dobandite de persoanele din grupul tinta ceea ce inseamna o contributie semnificativa la obiectivul general al POSDRU.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României